Virussen verwijderen van een Android tablet of telefoon


Android virus verwijderen van tablet of telefoon

Virussen verwijderen van een Android tablet of telefoon kan soms best lastig zijn. Het is erg vervelend om zo’n virus te hebben. Soms werkt een apparaat hier zelfs niet meer door. Ook kan het zijn dat er vervelende reclame verschijnt op de tablet of telefoon, zoals de Whatsapp Hoax. Ook dit belemmert de gebruikerservaring. Door het virus te verwijderen, kan het wel zijn dat er informatie van de tablet of telefoon verloren kan gaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het beter om het virus voor te zijn op de telefoon of tablet. Daarom is het belangrijk om een goede virusscanner te kopen hiervoor. Deze scanners zorgen ervoor dat virussen geen enkele kans krijgen op uw apparaten. Een voorbeeld hiervan is Bitdefender Total Multi-device 2016. Deze virusscanner is te gebruiken op verschillende apparaten. Het merk is uitgeroepen tot product van het jaar, dus zeker betrouwbaar. Daarnaast zorgt de scanner ervoor dat de gebruikerservaring optimaal is. De licentie is te gebruiken op maar liefst vijf apparaten!

Het verwijderen van een virus

Als het virus al ontstaan is, moet het natuurlijk verwijderd worden. Het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Als je niet over de juiste kennis of vaardigheden beschikt, kan je natuurlijk ook hulp vragen. Het is belangrijk om meteen een virusscanner op de telefoon te zetten, wanneer het virus verwijderd is. Zo kan dit niet nogmaals gebeuren in de toekomst.

Als het apparaat nog werkt

Als het apparaat nog werkt, zijn er verschillende opties mogelijk.

1) Een virusscanner kan de oplossing al zijn voor het verwijderen van virussen van de tablet of telefoon. Het is dus belangrijk om deze te downloaden. Dit kan gratis, maar je kunt ook een virusscanner kopen. Deze zijn vaak betrouwbaarder.

2) Als de virusscanner geen oplossing biedt, kun je ook proberen om de internetgeschiedenis op het apparaat te wissen. Dit werkt meestal alleen als je last hebt van reclame als je surft op internet. Andere virussen worden hiermee over het algemeen niet verwijderd.

3) Als dat niet lukt is er één laatste redmiddel: de smartphone of tablet terugzetten naar fabrieksinstellingen. Dit doe je bij de meeste apparaten door naar instellingen te gaan. Vervolgens kies je privacy en druk je op fabrieksinstelling herstellen. Vervolgens wordt de telefoon gereset. Dit betekent wel dat je alle gegevens kwijt bent. Schrijf belangrijke telefoonnummers daarom op en zorg dat je foto’s op de pc zet.

 

Als het virus het apparaat heeft platgelegd

Als het apparaat niet meer werkt door een virus, is dat erg jammer. Je kunt dit oplossen door de tablet of telefoon terug te zetten naar fabrieksinstelllingen. Hoe dit moet, verschilt per apparaat. Je kunt dit opzoeken op Google. De meeste apparaten resetten door een combinatie van knoppen (bijvoorbeeld 10 seconden drukken op geluid harder, aan/uit knop en de home knop). Door dit te doen, start het toestel opnieuw op. Vervolgens kies je ervoor om de data te wissen en het apparaat terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Let op: al jouw data gaat hiermee verloren!