Computervirussen op het werk


Ook als werkgever is het belangrijk om computervirussen voor te zijn. Als bedrijf wil je immers niet dat er een virus het hele systeem plat legt. Daarom is het belangrijk om werknemers goed voor te lichten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de activiteit op de computers van de medewerkers in de gaten te houden. Zo weet je, zodra een virus is ontstaan, precies wat dit heeft veroorzaakt. Het verhelpen van dit virus is vervolgens makkelijker. Ook kun je de medewerker die het virus op zijn of haar computer heeft waarschuwen en uitleg geven over hoe dit virus kon ontstaan. In de toekomst is er op deze manier dan minder kans op virussen.

Hoe kan je de activiteit van een medewerker in de gaten houden?

De activiteit van medewerkers kun je in de gaten houden met speciale keyloggersoftware. Met deze software zie je wat een medewerker doet. Ook kunnen hiermee bepaalde websites worden geblokkeerd. Als je als werkgever dus weet dat een bepaalde website virussen veroorzaakt, kun je deze website blokkeren met de keyloggersoftware. Het is belangrijk om te kiezen voor een goede keylogger. Volgens ons is de beste keylogger Netbull. Deze Amerikaanse software werkt erg efficiënt.

Keylogger software gebruiken voor andere doeleinden

Je kunt er ook voor kiezen om de Netbull software nog voor andere doeleinden te gebruiken. Zo kun je hiermee de productiviteit van medewerkers verhogen. Dit doe je door medewerkers aan te spreken op computergedrag. Als een werknemer bijvoorbeeld veel bezig is op Facebook, kun je deze hierop attenderen. Door dit te doen, gaat personeel het computergedrag veranderen. Hierdoor zijn ze meer bezig met werken en minder met privé zaken.

Stealth mode

Netbull werkt in stealth mode. Dit betekent dat werknemers niet zien dat de computer in de gaten wordt gehouden. Ook de meeste antivirussystemen zien deze software niet als virus. Personeel heeft er dus geen last van. Dat is fijn, maar dat betekent wel dat er goed moet worden gekeken naar wettelijke informatie. Zo moeten medewerkers bijvoorbeeld weten dat ze in de gaten worden gehouden.

Wettelijke informatie

Het is zeer belangrijk dat je als bedrijf je werknemers op de hoogte stelt van dat je de computers gaat monitoren. Ook moet je hiervoor toestemming vragen. Het is daarnaast verplicht om dit in het beleid op te nemen. Zo weet een medewerker waar hij of zij aan toe is. Door dit goed uit te leggen, kun je problemen voorkomen. Wanneer één of meer personeelsleden niet akkoord gaan, kun je ze nog uitleggen wat het precies inhoudt. Ook kun je uitleggen waarom je voor deze actie kiest. Toch kun je ze niet verplichten.

Keuze keylogger

De beste keylogger volgens ons is Netbull. Deze software is zo ingericht, dat deze ook wettelijk toegestaan is, mits de medewerkers op de hoogte zijn en toestemming hebben gegeven. Daarnaast werkt het systeem erg fijn en werkt de software in stealth mode. Zo heeft niemand er last van.