BlacklistWat is een blacklist?

Wat is een blacklist en hoe kom ik hier vanaf? Een blacklist is een lijst met IP-adressen welke veelvoudig spam versturen. Een mail/internet provider doet eerst een controle op deze lijst voordat de e-mail word doorgestuurd naar de geadresseerde. Staat uw IP-adres op een blacklist dan zal de e-mail bij u terug komen. Deze e-mail heet een “bouncemail”. In deze mail staat vaak nuttige informatie over de reden van de weigering.

blacklist

Hoe kan ik controleren of ik op een blacklist sta?

Dit kunt u eenvoudig controleren op de website www.mxtoolbox.com. Hier of u enkel op blacklist te klikken en uw WAN-IP adres opgeven.

Hoe kan het zijn dat ik op een blacklist sta?

Dit kan vele oorzaken hebben, het kan zijn dat u regelmatig nieuwsbrieven verstuurd waardoor u onterecht als spammer wordt aangezien. Wat vaker voorkomt is dat u pc besmet is een virus/malware welke ongemerkt spam vanaf uw computer word verstuurd.

Hoe kom ik hier vanaf?

De eerste stap is uw eigen pc grondig scannen op virussen en malware. Voor het scannen op virussen kunt u één van de gratis varianten op onze website gebruiken. Ook kunt u er een aanschaffen welke u kunt vinden op “Een virusscanner kopen”. Wanneer u de pc grondig op virussen heeft gescand kunt u de computer controleren op malware. Een erg goed programma hiervoor is het G Data . Wanneer u uw pc heeft opgeschoond zult u na verloop van tijd automatisch van de blacklist afkomen. Tevens kunt u op mxtoolbox een delisting aanvragen. Hierin kunt u aangeven dat u pc opgeschoond is met het verzoek u van deze lijst af te halen.

Het totaalpakket van G Data

Het totaalpakket van G Data beschermt uw pc volledig tegen malware en virussen. Wanneer uw adres op een blacklist staat is het dan ook sterk aan te raden om met dit totaal pakket uw pc grondig te scannen. Wanneer deze de pc schoon heeft gemaakt zal de kans op malware in de toekomst aanzienlijk kleiner zijn.

Bekijk op bol.com

Bestsellers

Eset Online Scanner

Advertentie