Trojan Horse virussen


Trojan Horse virus gevonden

De geschiedenis van de term ‘Trojan Horse’

Om deze betekenis duidelijk te krijgen, moeten we een stukje in de geschiedenis duiken. De term ‘Trojan Horse’ vindt haar oorsprong door een gebeurtenis in de twaalfde eeuw voor Christus. Er heerste toen de Trojaanse oorlog tussen de Trojanen en de Grieken. De Grieken deden alsof zij het hadden omgegeven. Ze schonken om dit te laten zien, een groot houten paard aan de Trojanen. Dit paard was eigenlijk een geweldige zet van de Grieken. In het paard zaten namelijk krijgers verstopt. Het paard werd vervolgens naar binnen gebracht en de krijgers vielen ’s nachts aan en maakten de stadspoort open. Zo wonnen de Grieken.

Het Trojan Horse virus

Zoals de Trojanen werden beetgenomen door de Grieken, wordt een computer ook in de tuin geleid door een Trojan Horse virus. Zo’n virus bestaat uit twee programma’s. Deze worden de cliënt en de server genoemd. De cliënt is te vergelijken met de Trojan Horse. Dit programma wordt gebruikt om binnen te dringen op uw computer. Dit programma is goedaardig en zorgt ervoor dat u niets ziet van het virus (de server), die stiekem geïnstalleerd wordt. Dit gebeurt zodra u het cliënt programma heeft geïnstalleerd. Daarna is de harde schijf van uw computer of laptop voor iedereen te gebruiken. Deze kan na besmetting met het server programma worden gevonden via een speciaal programma.

Trojan Horse virussen voorkomen

Een Trojan Horde virus verwijderen kan lastig zijn. Daarom is het heel belangrijk dat u zo’n virus voorkomt. Dit kunt u doen met een goede virusscanner. Door het Trojan Horse virus, kan het soms voorkomen dat een virus toch naar binnen glipt zonder dat de scanner dit ziet. Daarom is het ook belangrijk om goed op te letten. Download bijvoorbeeld geen bestanden van personen die u niet kent. Daarnaast is het ook belangrijk om goed na te denken over de dingen die u op internet doet. Door alert te blijven, kunt u uzelf al heel wat problemen besparen.