Melding over verlopen Whatsapp op smartphone


De laatste weken kregen veel mensen de melding ‘Whatsapp is verlopen’. Deze melding was vooral terug te zien in de browsers van smartphones. Dit is echter geen geldige melding, maar iets om je op te kunnen lichten. Pas hier dus erg voor op en druk nergens op. Als je op verlengen drukt en de stappen verloopt, betekent dit niet veel goeds.

 

Wat er gebeurt als je op ‘Whatsapp abonnement verlengen’ drukt

Als je op Whatsapp abonnement verlengen drukt, moet je eerst jouw telefoonnummer invoeren. Daarna krijg je een SMS. Hierna gaat het fout. Als je dit doet, zit je namelijk aan een abonnement vast waarvoor je moet betalen. Dit betekent vaak kosten tot wel 12 euro per week voor niets. Je Whatsapp is immers gratis en de dienst levert je niets extra’s. Je wordt dus gewoon opgelicht.

Melding laten verdwijnen

De melding van dat je Whatsapp gaat verlopen, blijft bij sommige mensen steeds terugkomen. Dat is behoorlijk irritant. Je kunt namelijk niet eens meer informatie lezen op het internet, omdat de melding niet weg te klikken valt. Hoe je dit kunt oplossen? Probeer onderstaande stappen:

  • Sluit alle verschillende tabbladen van jouw internetbrowser. Zo kan de melding niet nog openstaan op een andere tab.
  • Verwijder alle cookies en andere privacygegevens via de instellingen van jouw internetbrowser.
  • Mocht dit niet werken kun je ook de cache verwijderen en eventueel kiezen om gegevens te verwijderen.

Helaas biedt dit maar een tijdelijke oplossing. Deze melding is namelijk een advertentie van vele sites die jij waarschijnlijk wilt bezoeken. Daarom is het belangrijk om elke keer weer deze stappen te volgen. Druk dus nooit op Whatsapp verlengen en sluit altijd het browser weer af!

Als je toch jouw telefoonnummer hebt ingevoerd

Als je toch op ‘Whatsappabonnement verlengen’ hebt gedrukt en jouw telefoonnummer hebt ingevoerd, is dat erg vervelend. Je zit dan namelijk vast aan een abonnement. Zo’n abonnement is moeilijk op te zeggen. Gelukkig steekt de Stichting Gedragscodes Mobiele diensten daar een stokje voor. Op deze site kun je zo’n abonnement wel opzeggen.