Wat kun je doen tegen bootsectorvirussen?


Een bootsectorvirus kan heel wat vervelende gevolgen hebben. Daarom is het heel belangrijk om dit te voorkomen. Lukt dit niet, dan moet je er iets tegen doen. Dit is echter niet zo eenvoudig. Toch hopen wij een duidelijke uitleg voor je te kunnen maken in dit artikel, zodat jij een bootsectorvirus kunt verwijderen.

Verwijderen met anti-virusprogramma

Dit is de meest voor de hand liggende oplossing. Waarschijnlijk heb je deze al geprobeerd. Toch kan een grondige schoonmaak met een anti-virusprogramma al de oplossing zijn. Wel is het belangrijk om een goed programma te vinden. Daarom is het goed om eerst te lezen wat een anti-virusprogramma precies voor jou kan betekenen. Zo weet je wat je kunt verwachten en koop je geen programma dat achteraf niet werkt tegen een bootsectorvirus.

Anti-bootsectorvirus programma

Lukt het niet om een virus te verwijderen met het anti-virusprogramma? Dan hoef je niet meteen in paniek te raken. Er bestaan namelijk ook speciale programma’s die het bootsectorvirus opsporen en laten verdwijnen. Als je dit even opzoekt op internet, bestaan er genoeg mogelijkheden.

Als je de pc niet meer kunt opstarten

Sommige bootsectorvirussen zorgen ervoor dat de computer of laptop niet meer kan opstarten.

Dan is er dus een groot probleem. Gelukkig kun je ook dit oplossen. Door de harde schijf te formatteren verdwijnt het bootsectorvirus. Helaas verdwijnen dan ook alle gegevens op de pc. Dit doe je dus alleen, als je geen andere optie meer hebt. Ook moet je zeker weten dat het echt om een bootsectorvirus gaat. Een aantal andere virussen kunnen namelijk nog wel blijven bestaan als de harde schijf geformatteerd wordt. Ga hier dan ook voorzichtig mee aan de slag en vraag vooral om hulp als je het niet weet. Er is altijd wel iemand in jouw omgeving die iets van computers weet en samen weet je meer dan alleen.