Virussen voorkomen

Virussen voorkomen is natuurlijk beter dan deze te moeten verwijderen. Om een virus te voorkomen hebben wij een aantal handige tips voor u. Zo wordt gebruik maken van het internet een stuk veiliger.


Algemene tips

  • Open geen bijlage of internetpagina’s van e-mailberichten als u de verzender niet kent.
  • Gebruik één van de virusscanners die wij adviseren.
  • Laat de virusscanner regelmatig heel uw computer scannen.
  • Reageer niet op mailtjes waarin persoonlijke gegevens worden gevraagd.
  • Denk logisch na.

Browser instellingen

Verander uw browser instellingen. Bij zowel Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox als Google Chrome kun je door een aanpassing in je instellingen jouw pc al beter beschermen tegen virussen. Dit doet u als volgt:
– Zoek in uw browserinstellingen het tabblad veiligheid (Engels = Security)
– Hier krijgt u de mogelijkheid de manier van bescherming in te stellen.

Nadelig gevolg kan zijn dat u sommige filmpjes niet meer af kan spelen. Om die reden is er ook een alternatief geboden. U stelt in dat bij bepaalde websites een waarschuwing wordt gegeven voor het bezoeken van de website.

Maak back-ups

Het kan altijd gebeuren dat uw computer getroffen wordt door een nieuw virus of dat uw computer het op één of andere manier gewoon begeeft. Zorg er daarom dan ook voor dat u altijd een back-up achter de hand hebt. Dit kan al heel gemakkelijk door een externe harde schijf te gebruiken.

-Zorg er altijd voor dat u de back-up op 2 plaatsen bewaard.
-Maak gebruik van een programma welke automatisch een back-up maakt.

Voer updates uit

Het is belangrijk om de meest recente versie van uw virusscanner te hebben. Dit doet u door regelmatig een update uit te voeren. De meeste virusscanners geven zelf aan wanneer er een update beschikbaar is. Deze updates zijn nodig om nieuwe virusvormen tegen te gaan.

Een Trojan Horse voorkomen

Een Trojan Horse is een zeer schadelijk en veel voorkomend virus. Het is dan ook belangrijk om hier gepaste maatregelen tegen te nemen. Zo weet u zeker dat u zorgeloos kunt internetten. Wanneer uw computer toch geïnfecteerd is met een Trojan Horse dan is het belangrijk om deze te verwijderen. Anderen hebben namelijk toegang tot uw harde schijf wanneer er zo’n virus ontstaat.

Bitdefender Business Security plus 3 Maanden gratis

Bestsellers

Eset Online Scanner

Advertentie